16-daagse rondreis Oost-Canada

16-daagse rondreis Oost-Canada

 • € 2750

 • Geen transport inbegrepen

 • Prijs op basis van 2 personen, exclusief vluchten

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Maak kennis met Oost-Canada tijdens deze 16-daagse rondreis. Combineer de prachtige natuur met enkele bruisende steden.

Dag 1: Brussel - Montreal

Vlucht naar Montreal, opname huurwagen en rit tot uw hotel gelegen in het centrum van Montreal.

Dag 2: Montreal

Ontdek vandaag de stad. 

Montreal is gebouwd op een eiland in de St. Lawrencerivier en heeft een bevolking van ongeveer 1,68 miljoen inwoners. Een derde spreekt Engels, de overige Frans. Montreal is dan ook de grootst Franssprekende stad buiten Frankrijk. Daarnaast heeft Montreal ook zijn Chinatown, Italiaanse wijken, enz... 

Ook de ondergrondse stad is heel fascinerd. Dit is een enorm complex van ondergrondse hallen en tunnels die met elkaar verbonden zijn en te bereiken zijn via verschillende openbare ingangen.

Dag 3: Montreal - Quebec

U rijdt verder langsheen de St. Laurentrivier tot Quebec via Trois Rivières (vroeger het centrum van pelzenhandel).

Dag 4: Quebec

Quebec is een "Franstalige" stad en ademt de tijd van de Franse kolonisten uit. 

Het is tevens de enige Noord-Amerikaanse stad uitgeroepen als “World Heritage Site” zoals Rome en Jeruzalem. Het centrum bestaat uit Haute en Basse Ville, die  van elkaar gescheiden zijn door een steile rots van ruim 100 m hoog, namelijk de Cap Diamant.  De twee stadsdelen zijn verbonden door verscheidene straten met 28 trappen en de Funicular, een lift die een mooi uitzicht biedt over de “Basse Ville” en de St. Lawrencerivier. 

Dag 5: Quebec - Tadoussac

Vooraleer u Quebec verlaat, kan u het Citadel of het Parlement bezoeken. In de namiddag rijdt u via Ile D’Orleans en de waterval Chute Montmorency tot Baie Saint Catherine waar u de ferry neemt tot Tadoussac. Een bezoek aan het Centre D’Interpretation des Mammifères, een museum gewijd aan de walvis, is zeer boeiend.

Dag 6: Tadoussac - La Baie

In de voormiddag kan u deelnemen aan een Whalewatching, een tocht per boot of zodiac op zoek naar walvissen (± 3u). Vervolgens rijdt u via een desolate weg doorheen de bossen en langs de Saguenay Fjord, die is 170km lang, tot La Baie (gelegen aan meer). Geniet van de prachtige natuur tijdens een rustgevende wandeling. 

Dag 7: La Baie- Lac Edouard

In de voormiddag bezoekt u het heropgebouwd spookstadje Val Jalbert. U ontdekt er hoe het leven er was in het begin van de 20e eeuw, wanneer de papier –en houtindustrie de streek overheersten. Vervolgens bereikt u Lac Edouard waar u logeert in een oud jachthuis midden in de bossen, onbereikbaar per wagen. U wordt er naar toe gebracht per boot.

Dag 8: Lac Edouard

Geniet van de rust in Lac Edouard. Hier zijn ook tal van activiteiten voor jong en oud, al dan niet met begeleiding. Doe een kanotocht, ga vissen, ga wandelen in de prachtige natuur, ... 

Dag 9: Lac Edouard - Mont Tremblant

Nadat u per boot terug het “vasteland” bereikt, rijdt u doorheen de bossen van Parc National De La Maurice tot St. Alexis Des Monts. Daarna rijdt u verder via de typische lokale landbouwdorpjes en lokale wegen tot Mt. Tremblant. Het mondainste ski-oord van Oost-Canada.

Dag 10: Mont Tremblant

U kan hier opnieuw rustig van de natuur genieten of één van de vele excursies zoals waterfietsen, klimmuur, minigolf of de kabellift voor een panoramisch zicht op de omgeving. Ook hier kan je prachtige wandelingen doen.

Dag 11: Mont Treblant - Ottawa

Overgangsrit naar Ottawa. U kan er een wandeling maken langsheen het Parliament Building, Fairmont Hotel Chateau Laurier en de Ottawa Locks, een kanaal met 8 beroemde sluizen achter elkaar.

Dag 12: Ottawa - Kingston

In de voormiddag kunt u Ottawa nog verder ontdekken. Daarna rijdt u verder langsheen de St. Laurence rivier tot Kingston. Kingston is gelegen in de omgeving van de 1000 Islands. U kan er een cruise maken doorheen de verschillende eilandjes en een bezoek brengen aan Boldt Castle, een kasteel met 120 kamers gebouwd door de familie Waldorf.

Dag 13: Kingston - Niagara Falls

U rijdt via Toronto langs het Ontario meer en de wijngaarden tot de Niagara Falls, de grootste en bekendste watervallen ter wereld. U kan er een boottocht maken tot de watervallen. Ook 's avonds kan u door de sfeervolle kermis slenteren.

Dag 14: Niagara Falls - Toronto

In de voormiddag kunt u de Niagara Falls verder ontdekken alvorens terug te rijden naar Toronto. Deze metropool is de grootste stad van Canada met tevens de hoogste wolkenkrabbers en het eigenlijke financiële en economische centrum van Canada.

Dag 15: Toronto

Toronto is de grootste stad van Canada met tevens de hoogste wolkenkrabbers en het eigenlijke financiële en economische centrum van Canada. Uiteraard bezoekt u er de CN Tower en het Rogers Center en kan u er een wandeling maken in het ondergronds Eaton Center.

 

Dag 16: Toronto - Brussel

U kunt Toronto verder ontdekken. Na de lunch rijdt u tot aan de luchthaven voor afgifte van uw huurwagen en terugvlucht naar Brussel.

Dag 17: Brussel

Aankomst in Brussel. 

Praktisch

Praktisch

Inclusief

 • Hotels (op basis van een tweepersoonskamer) 
 • Huurwagen
 • Persoonlijk uitgewerkte roadbook

Exclusief

 • Vluchten
 • Toegangsgelden  

Meer informatie

 

 • Penta's USA

 • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

16-daagse rondreis Oost-Canada

16-daagse rondreis Oost-Canada

 • € 2750 Prijs op basis van 2 personen, exclusief vluchten

Vraag een offerte aan
Pieter helpt je graag verder
Pieter helpt je graag verder

Pieter helpt je graag verder

Selectair Penta Reizen

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Prins Albertlaan 1
8870 Izegem