5 tips om meer te halen uit je verblijf in Disneyland® Paris

5 tips om meer te halen uit je verblijf in Disneyland® Paris

Deel dit artikel

Je hebt er lang naar uitgekeken. En dan is het eindelijk zover: de poorten van het magische Disneyland® Paris gaan voor je open. Maar er is zo veel te bezoeken, en de tijd is beperkt. Hoe haal je het meeste uit je verblijf? Wij zetten enkele tips voor je op een rijtje.

1. Laat je bagage achter in het station.

Wie met de trein of TGV komt en blijft overnachten, moet eerst zijn bagage naar het hotel zien te krijgen.Bespaar jezelf heel wat tijd en moeite, en boek op voorhand de Disney Express Bagageservice. Dan mag je je koffers afgeven in het treinstation en worden ze voor jou naar het hotel gebracht. Jij ontvangt onmiddellijk de toegangstickets en kan rechtstreeks de magie van de parken ontdekken. Tijdsbesparing: check!
 

2. Gebruik de Single Rider wachtrij

Aan sommige attracties zie je een aparte wachtrij met een bordje “Single Rider”. Die rij is bedoeld voor mensen die alleen op een attractie gaan. Zij worden gebruikt om de vrije stoelen op te vullen. Vind jij het niet erg om niet naast je vrienden of familie te zitten? Gebruik dan deze rij. Dan zit je extra snel in jouw favoriete attractie!

 

3. Regel je maaltijden op voorhand

Akkoord: het lijkt leuker om ter plekke te beslissen waar en wanneer je gaat eten. Maar we raden je toch aan om je maaltijden op voorhand te boeken én zelfs je plaatsje in het restaurant al te reserveren. Waarom? Ten eerste omwille van de prijs. Je betaalt voor dezelfde maaltijd bijna altijd meer in de parken dan wanneer je deze op voorhand vastlegt. Een tweede reden is de gemoedsrust. Iedereen in de parken krijgt namelijk op hetzelfde moment honger. Het is dus niet ondenkbaar dat er geen plaats meer is in het restaurant van jouw keuze. En ronddolen van restaurant naar restaurant met honger is geen recept voor een leuke vakantie. Speel dus op zeker, en laat je reisagent al de nodige reservaties maken.
 

4. Gebruik je FASTPASS® slim

Op vertoon van je inkomticket kun je voor bepaalde attracties een FASTPASS krijgen waarmee je op een bepaald tijdstip de attractie mag gebruiken via een aparte (kortere) wachtrij, waardoor je heel wat tijd kan winnen. Maak hier op een slimme manier gebruik van: Plan je bezoek: Kijk op voorhand op de plattegrond welke attracties zijn uitgerust met de FASTPASS service. Je herkent ze aan het FP logo. Wees vroeg: Hoe later op de dag, hoe meer FASTPASSES er in omloop zijn, en hoe langer je moet wachten om hem te gebruiken, als er nog beschikbaar zijn.

Wist je dat je sinds kort ook extra FASTPASSES kan aankopen? Vanaf € 30 per persoon krijg je hiermee snelle toegang tot bepaalde attracties zonder rekening te moeten houden met een tijdsslot. Kies voor een super FASTPASS voor eenmalige snelle toegang voor familie- of spectaculaire attracties, of ga voor een ultimate FASTPASS, waarbij je zelfs altijd en overal snelle toegang krijgt bij de FASTPASS-attracties. Deze passen zijn beperkt per dag, dus boek ze op voorhand. Tip: je kan ze ook in onze kantoren verkrijgen. 
 

5. Benut de Extra Magic Time

Verblijf je in een Disney Hotel? Dan kun je genieten van de Extra Magic Time. Concreet betekent het dat bepaalde delen van de Disneyland® Parken (dus het Disneyland® Park én het Walt Disney Studios® Park) al een uur voor de officiële openingstijd openen. Op die momenten zijn de wachtrijen uiteraard veel korter, en zijn de Disney figuren ook al aanwezig.

Nog meer tips? We helpen je graag!

Als reisagenten staan wij in rechtstreekse verbinding met Disneyland Paris zelf. Wij zijn dus altijd als eerste op de hoogte van nieuwigheden. Door onze jaren ervaring kennen wij ook de tips en tricks om het meeste te halen uit elke verblijf. Contacteer ons dus zeker om je verblijf te bespreken. We helpen je graag!

©Disney
 
Pieter helpt je graag verder
Pieter helpt je graag verder

Pieter helpt je graag verder

Selectair Penta Reizen

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Prins Albertlaan 1
8870 Izegem