14-daagse rondreis Oeganda 'Kabaka Gorilla'

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Deze fascinerende Kabaka gorilla (of 'koning gorilla') rondreis brengt je naar de groene long van Afrika. Je gaat op zoek naar de schuwe en zeldzame schoenbekooievaar, je spoort chimpansees op en je komt oog in oog te staan met de bijna uitgestorven berggorilla. Naast grotere diersoorten zoals de buffel, leeuw, giraf, zebra en olifant word je hier verrast door de enorme rijkdom aan vogels. Ook de vriendelijkheid van de lokale bevolking zal je zeker lang bijblijven.

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel - Entebbe

Vertrek vanuit Brussel naar Entebbe. Bij aankomst transfer naar het Lake Victoria Serena Resort voor de overnachting.

Dag 2

Entebbe - Murchison Falls NP

Na het ontbijt gaan we op pad richting Murchison Falls, het grootste nationaal park van Oeganda. Onderweg bezoeken we het Ziwa Rhino Sanctuary, een beschermingsproject voor witte neushoorns. Onder begeleiding van een ranger kunnen we de dieren te voet tot op een 10-tal meter benaderen. Lunch in het reservaat. We vervolgen onze tocht naar het Murchisson Falls Nationaal Park. Diner op het terras van onze lodge. Overnachting in de in koloniale stijl opgetrokken Paraa Safari Lodge. (O,L,D)
 

Dag 3

Murchison Falls NP

Ontbijt. Als het weer het toelaat, varen we naar de delta van de Victoria-Nijl. Met een beetje geluk zien we de lokale vissers met hun typische werpnetten. Naast het bewonderen van waad- en watervogels, zoeken we vooral naar de zeldzame schoenbekooievaar. We keren terug naar de lodge voor de lunch. Na een rustpauze aan het zwembad vertrekken we voor onze eerste safari. Onderweg zien we antilopen, soms grote families Rothschild-giraffen en vogels. Diner en overnachting in de lodge. (O,L,D)
 

Dag 4

Murchison Falls NP

Na een stevig ontbijt vertrekken we de hele voormiddag op game drive. Mogelijk komen we op het spoor van leeuwen of kruisen we het pad van hyena’s of luipaarden. Lunch in de lodge. Mits gunstige weersomstandigheden schepen we ‘s namiddags in voor een boottocht op de Nijl die ons naar de voet van de Murchison-watervallen brengt. Diner en overnachting in de lodge. (O,L,D)
 

Dag 5

Murchison Falls NP - Kibale NP

De ferry over de Nijl brengt ons na het ontbijt terug naar de zuidelijke oever. We bevinden ons op de bodem van de Grote Slenk en rijden evenwijdig aan het Albert-meer. De weg slingert zich bergopwaarts en boven hebben we bij helder weer een adembenemend uitzicht. Onderweg nemen we tijd om te stoppen in een van de vele kleine dorpjes. Picknicklunch. In de late namiddag arriveren we op onze eindbestemming: het Kibale Nationaal Park. Diner en overnachting in de Primate Lodge. (O,picknicklunch,D)
 

Dag 6

Kibale NP

Na een vroeg ontbijt ondernemen we onder begeleiding van zeer ervaren Engelstalige rangers een chimpansee-trekking. Dit prachtige primaire woud herbergt niet minder dan 13 soorten primaten. Verder is het woud ook een lustoord voor vlinderliefhebbers. Na de lunch in de lodge en een korte siësta, maken we nog een natuurwandeling in het Bigodi Wetland Sanctuary. Dit kleine natuurgebied is de uitgelezen plaats om de Grote Blauwe Turaco te observeren. Diner en overnachting in de lodge. (O,L,D)
 

Dag 7

Kibale NP - Queen Elisabeth NP

We rijden door een heuvelachtige streek met talrijke staalblauwe kratermeren. Na een picknicklunch rijden we naar het Queen Elisabeth Nationaal Park voor een game drive. Met haar eindeloze grasvlaktes, vaak onderbroken door talrijk aanwezige kandelaareuphorbia’s, herbergt dit park een grote populatie buffels, Oegandese kobs en snelle topi. In de late namiddag komen we aan in de Katara Lodge, waar we kunnen genieten van het weidse uitzicht. Diner en overnachting in de lodge. (O,picknicklunch,D)
 

Dag 8

Queen Elisabeth NP

We ondernemen een game drive en concentreren ons vooral op de Oegandese kob. Lunch in de Mweya lodge. Als het weer het toelaat, maken we een boottocht op het Kazinga-kanaal, waar verschillende dieren komen drinken of baden. Onder hen misschien buffels, olifanten of antilopen. Op de oever kunnen we waadvogels en steltlopers vinden, in de rivier nijlpaarden en krokodillen. Na dit spektakel is het tijd om af te koelen op het panoramaterras van de lodge. Diner en overnachting in de lodge. (O,L,D)
 

Dag 9

Queen Elisabeth NP - Bwindi NP

Na het ontbijt rijden we richting Bwindi en maken onderweg een game drive. Met wat geluk kunnen we boomklimmende leeuwen spotten, waarvoor dit deel van het park bekend staat. Picknicklunch. Wanneer we richting Bwindi rijden, zien we bij helder weer in de verte de driehoekige pieken van de Virunga-vulkanen in Rwanda en Congo. We rijden verder naar het Bwindi Nationaal Park dat bekend staat als het Bwindi Impenetrable Forest. Diner en overnachting in de Mahogany Springs Lodge. (O,picknicklunch,D)
 

Dag 10

Bwindi NP

Dé grote dag, want na het ontbijt maken we ons klaar voor een rendez-vous met de berggorilla’s. De trek vereist een behoorlijke fitheid en dito wandelschoenen. Je wordt ongetwijfeld stil wanneer je beseft dat er wereldwijd nog slechts een zeshonderdtal van deze zachtaardige bergreuzen door de heuvels trekken. Hun indringende blikken laten je nooit meer los! Het gegunde bezoekuur raast voorbij. Picknicklunch of lunch in de lodge. Diner en overnachting in de lodge. (O,picknicklunch/L,D)
 

Dag 11

Bwindi NP - Lake Mburo NP

Ontbijt. We begeven ons langs heuvels bezaaid met bananenbomen, pittoreske dorpjes en groene valleien naar het Lake Mburo Nationaal Park. Picknicklunch onderweg. Lake Mburo vormt het verlengde van de Tanzaniaanse vlaktes en huisvest grote kuddes zebra’s, impala’s, elanden en de alom tegenwoordige wrattenzwijnen. Deze kunnen we reeds tijdens een game drive op weg naar onze exclusieve lodge waarnemen. Diner en overnachting in de rustig en uniek gelegen Mihingo Lodge.(O,picknicklunch,D)
 

Dag 12

Lake Mburo NP

Na het ontbijt vertrekken we onder leiding van ervaren parkwachters voor een natuurwandeling in de ontluikende bush. Wellicht kruisen zebra’s, impala’s of buffels ons pad en worden we vanuit de boomkruinen gevolgd door tientallen priemende oogjes van de primaten. Lunch in onze lodge. In de namiddag vertrekken we opnieuw voor een game drive die we afronden met een korte wandeling bij zonsondergang. Diner en overnachting in de lodge. (O,L,D)

Dag 13

Lake Mburo NP - Entebbe - Brussel

Na een uitgebreid ontbijt vertrekken we richting Entebbe. Onderweg stoppen we aan de evenaar waar we een picknicklunch nemen en tijd hebben om originele kunstwerken te bewonderen. In de namiddag keren we terug naar het Lake Victoria Serena resort en krijgen we voldoende tijd om ons te verfrissen en om te kleden. Na het afscheidsdiner worden we overgebracht naar de luchthaven van Entebbe, waar we inschepen voor onze retourvlucht naar Brussel. (O,picknicklunch,D)

Dag 14

Brussel

Aankomst in Brussel.

anders dan anders
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

7990

per persoon
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Internationale vluchten in groepsklasse (economy class) van/naar Brussel
 • Alle overnachtingen volgens programma
 • Alle excursies en transfers volgens programma
 • De gorilla permits (600 USD p.p.) en chimpansee permits (150 USD p.p.). Deze zijn niet terugbetaalbaar
 • Alle maaltijden volgens programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Alle fooien, inkomgelden en taksen
 • Gespecialiseerde Afrikaanse of Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Assistentie bij check-in op de luchthaven
 • Reisbijstands- en uitgebreide annuleringsverzekering. Liever geen verzekering? Vraag ons naar de pakketprijs zonder verzekeringen.
 • Dranken en persoonlijke uitgaven (bijvoorbeeld souvenirs)
 • Visumkosten en eventuele kosten voor paspoort en inentingen
 • Eventuele verlengingen of aanpassingen op vermelde groepsreis (mogelijk op aanvraag!)
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.