Getuigenis Jean-Paul Van Nieuwenhove

Getuigenis Jean-Paul Van Nieuwenhove

Deel dit artikel

Jean-Paul Van Nieuwenhove is met Selectair Penta Reizen in totaal al twaalf keer naar de Verenigde Staten geweest. Je mag hem dus gerust een ervaringsdeskundige noemen. Elke keer opnieuw werkt hij samen met zijn reisagent een nieuwe route uit om een andere kant van de USA te verkennen. In deze getuigenis deelt hij zijn kennis met andere reizigers die overwegen naar de Verenigde Staten af te reizen.
 

Waarom Penta Reizen?

Ik ben met Penta Reizen in totaal al twaalf keer naar de Verenigde Staten geweest.

De eerste keer had ik eigenlijk bij een ander reiskantoor informatie ingewonnen. Maar toen ik mijn reisroute aan Penta Reizen voorstelde, merkte ik meteen dat zij hun job echt met passie doen. Ze wezen me er bijvoorbeeld op dat de hotels die ik gekozen had, in een slechte buurt lagen. Ze boden me meteen betere alternatieven aan. Dat stelde me gerust dat ik in goede handen was. En inderdaad: op de reis bleek alles te zijn zoals zij het hadden beschreven. Dat gerust gevoel is blijven duren. Ondertussen ga ik voor de twaalfde keer met hen naar de USA.

Over Amerika

Ik heb al heel veel van Amerika gezien. De eerste keer bezochten we het Zuid-Westen met San Francisco, Yosemite, Death Valley, Las Vegas en de Grand Canyon. We hebben ook een stukje van de Route 66 gedaan en zijn dan geëindigd in Las Vegas. Het tweede jaar heb ik een rondrit gedaan in Denver. Ik heb ook al eens een 9/11 tour gedaan met alle locaties die iets te maken hebben met de gebeurtenissen van elf september.
 

De voorbereiding

Ik stippel mijn reizen altijd zelf zo veel mogelijk uit. Daar ben ik soms al een jaar op voorhand mee bezig. En dan stap ik naar het reisbureau met mijn plannen. Zij zorgen dan voor de juiste hotels en alle andere praktische regelingen.

Reizen met een huurwagen

Wie met een huurwagen door Amerika wil reizen, geef ik dezelfde raad die Pieter mij ooit gaf: probeer het aantal afgelegde kilometers te beperken tot 300 km per dag. Anders wordt het een uitputtingsslag. Als je op de vooravond ergens toekomt, probeer daar dan ook minstens twee nachten te blijven. Anders heb je niet voldoende kans om de omgeving te leren kennen. Je hoeft ook niet ongerust te zijn over eventuele autoproblemen: je krijgt de contactgegevens van de verhuurfirma mee en zij helpen je. Ik heb één keer last gehad van drukverlies en ik mocht de wagen meteen komen inwisselen als ik wou. Dat bleek uiteindelijk niet nodig, maar het was wel een geruststelling dat het zo eenvoudig kon.
 

Over Bryce Canyon

Mijn favoriete plek in de VS is zonder twijfel Bryce Canyon. Pas op: de Grand Canyon is ook fantastisch. Ik heb zelfs al eens een helikoptervlucht gedaan over de canyons, en dat was een hele ervaring. Maar Bryce Canyon blijft toch mijn favoriet. 
 

Sport in Amerika

Wat ook een bijzondere ervaring is, is het bijwonen van een sportwedstrijd in Amerika.
In mei komt de kalender van het American Football uit, en Pieter gaat dan aan de slag met het uitstippelen van reizen waarbij je een match kunt bijwonen. Dit jaar gaan we bijvoorbeeld naar Detroit, Tallahassee en Florida. We wonen daar een interstate derby bij, en we gaan tailgaten: dat is de term die Amerikanen gebruiken voor de BBQ die gehouden wordt op de parking vlak voor een belangrijke sportwedstrijd.
 

Verlanglijstje

Wat er nog op mijn verlanglijstje staat? Seattle wil ik graag nog bezoeken, en het nationale park van Jasper. Ook Boston staat nog op mijn lijstje, want daar heb ik net in een reisgids over gelezen. Allemaal bestemmingen in Amerika, dus. Ik heb daar echt mijn hart verloren. Ik heb zelfs meegedaan aan de jaarlijkse loterij om een green card (een Amerikaanse verblijfsvergunning) te winnen! Het was mijn droom om ooit één keer naar Amerika te gaan. En als je dan meteen zo goed opgevangen wordt, dan ga je terug. Ik zou geen twaalf keer met hetzelfde reisbureau gaan als het niet in orde was!
 

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Jean-Paul?
Wil je net als hij de mooiste plekken van de Verenigde Staten verkennen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Pieter helpt je graag verder
Pieter helpt je graag verder

Pieter helpt je graag verder

Selectair Penta Reizen

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Prins Albertlaan 1
8870 Izegem