Peru, schatten van de Andes

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Een exclusieve, perfect bestudeerde rondreis. Een reis door de tijd op zoek naar de oudste culturen van de Andes: de mysterieuze geogliefen van de pampa van Nazca, de heilige tempels van het Zonne-eiland en de grandioze site van Machu Picchu in het hart van het gebergte. De Colca Cañon, de diepste ter wereld!

Geniet van de charme van de koloniale steden, ontdek de kleurrijke Indiaanse markten in het mooie licht van de hoogvlaktes van de Andes, bezoek de drijvende eilanden van de Uroseilanden, het vaste eiland van taquile met zijn traditionele quechuabevolking, laat je betoveren door de zonsop- en ondergang op het Titicacameer, onderga de magie van het Suasi-eiland.

Verblijf van 2 dagen in de mooiste vallei van Peru, de heilige vallei van de Incas. Van Lima naar Cuzco via Nazca, Arequipa en Puno, een fascinerende reis met individuele afreis (jij kiest jouw data) en met mogelijkheid tot een grote keuze uitbreidingen naar Cuzco, het Amazonewoud of à la carte naar andere horizonten van dit fascinerende land.

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Brussel – Madrid – Lima

Vertrek per vliegtuig naar Lima via Madrid. Aankomst, onthaal en transfer naar het hotel in de Miraflores-wijk, nabij de Stille Oceaan. 

Dag 2 tot 3

Lima – Paracas (Nasca)

Transfer naar het busstation en vertrek met de Royal Class lijnbus naar Paracas. Intrek in het hotel, aan de stille oceaan met een groot zwembad. Vanop het vliegveld van Pisco, vlucht met een Cesna-vliegtuigje over de pampa’s. U zult de kilometerslange lijnen zien en de tekeningen: walvis, kolibri, spin, aap. Avondmaal en overnachting.

Dag 3 tot 4

Paracas– Ballestas-Eilanden – Lima

Vertrek naar Paracas en oversteek naar de Ballestas-eilanden met een korte blik op de Kandelaar van de Andes, een raadselachtig teken dat in het zand van een duin is aangebracht. Boottocht tussen de eilandjes die bevolkt zijn door zeehonden, zeeleeuwen, pinguïns en duizenden watervogels. Middagmaal. Vertrek per lijnbus naar Lima. Onthaal en intrek in het hotel. 

Dag 4 tot 5

Lima – Arequipa

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Arequipa, een groene oase op een hoogte van 2.400 m, aan de voet van de vulkanen Chachani, Misti en Pichu Picchu. Intrek in het hotel, in de coloniale wijken van de stad. Typisch middagmaal in het restaurant Sol de Mayo. Bezoek aan de charmante koloniale Witte stad. 

Dag 5 tot 6

Arequipa – Colca Cañyon

Vertrek met de bus naar de vallei van de Colcarivier. Onderweg kun je Llama’s, de alpacas en de Vicuñas observeren in het nationaal park van Pampa Cañahuas (4.500 m). Verder langs de 'puna' gedurende verschillende uren, om beetje bij beetje naar de vallei af te zakken. Lunch onderweg. Onderweg passeren we verschillende typische dorpjes om verder de rivier te volgen tot het dorpje Chivay, het belangrijkste van de vallei. Overnachting.

Dag 6 tot 7

Colcacanyon – Puno (Titicacameer)

Tijdens de afdaling van de vallei zie je prachtige incaterrassen. Vanuit de Cruz del Condor kun je onder normale omstandigheden de Condors observeren die langs de rotswanden zweven. Verdere afdaling van de vallei van de Cabanaconde, voor een mooi zicht op de dorpjes aan de overkant van de rivier. Vertrek naar Puno doorheen fantastische landschappen. Box lunch. Aankomst te Puno aan de rand van het Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. Overnachting.
 

Dag 7 tot 8

Puno – Uros – Taquile – Puno

Dagexcursie. Uitvaart uit de baai van Puno en bezoek aan de drijvende eilanden van de 'Uros-Aymara' indianen. Deze eilanden werden gebouwd in het riet van het meer. Voortzetting van de bootocht naar het eiland Taquile. Wandelen naar het dorp van Taquile, het hoogte punt van het eiland. Onthaal en installatie in een Indiaanse familie. Middagmaal. Vrije tijd om in het dorp wat rond te wandelen. Terugkeer naar Puno. Aankomst in de haven op het einde van de namiddag en transfer naar het hotel. Overnachting.

Dag 8 tot 9

Puno – La Raya – Cuzco

Transfer naar het station en vertrek per toeristische bus (of per Orient Express luxetrein, supplement: 110 euro, sterk aanbevolen!) en oversteek van de altiplano. Daarna stijgen we naar de col van La Raya (4.319 m). Middagmaal aan boord. Afdaling in de riante vallei van de Río Vilcanota. Aankomst in Cusco (3.400 m). Intrek en overnachting in het hotel.

Dag 9 tot 10

Cuzco – Pisac – Ollantaytambo – Yucay (Heilige Vallei)

Vertrek naar het dorpje Pisac. Bezoek aan de markt van Pisac in de Heilige vallei van de Incas. Een zeer gekleurd spektakel! Middagmaal. Bezoek aan Ollantaytambo met het dorp, dat al eeuwenlang hetzelfde gebleven is, met de heilige baden en fonteinen, monumentale terrassen en de indrukwekkende Incasite. Intrek in het hotel te Yucay. Overnachting.

Dag 10 tot 11

Yucay – Machu Picchu – Yucay

Vertrek per trein via de diepe canyon van Urubamba, bekroond met besneeuwde bergtoppen en waar men hier en daar op de bergflanken Incaruïnes kan ontwaren. Aankomst in Aguas Calientes en beklimming in een minibus naar de prestigieuze site van de beroemde Verloren stad, Machu Picchu. Middagmaal in het hotel Sanctuary Lodge. Terug per trein naar Ollantaytambo en transfer naar Yucay. Overnachting.

Dag 11 tot 12

Yucay – Chinchero – Maras – Moray – Cuzco

Vertrek naar Chinchero en bezoek aan een kleine stad in de Andes met lemen huisjes en een koloniale kerk met prachtige fresco’s. Het geheel werd gebouwd op een oude Inca-site waarvan de ruïnes nog zichtbaar zijn. Daarna de verrassende site van Maras met duizenden witte zoutterrassen in de diepte van een nauwe vallei. Picknick lunch. Bezoek aan de ronde Inca-terrassen van de archeologische site van Moray. Terugkeer naar Cuzco. Overnachting.
 

Dag 12 tot 13

Cuzco

Ontdekking van de zogenaamde 'navel van de wereld'. Je ziet er de kathedraal op de plaza de Armas, de calle Loretto met prachtige Inca-muren, de Coricancha en het klooster van Santo Domingo. Daarna de omliggende ruïnes met Puca Pucara, Tambomachay, Kenko en het kolossale complex van Sacsayhuamán. Vrije namiddag. Het toeristisch ticket van Cuzco geeft u toegang tot de meeste monumenten en sites van de stad. Avondmaal met folkloristisch spektakel. Overnachting.

Dag 13 tot 14

Cuzco

Vandaag heb je de hele dag om Cuzco op je eigen tempo te verkennen. Je overnacht 's avonds gewoon weer in je hotel. 

Dag 14 tot 15

Cuzco – Lima – Madrid

Vlucht naar Lima. Stadsbezoek: de plaza Mayor omringd door de kathedraal, het presidentieel paleis, het paleis van de Aartsbisschop en de Cabildo, San Francisco, de kerk, het klooster en de catacomben. Middagmaal in het romantisch decor van restaurant La Rosa Nautica op een steenworp van de Stille Oceaan. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Madrid.

Dag 15 tot 16

Madrid – Brussel

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel

Sudamerica Tours
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

3790

per persoon, incl. vlucht
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Vluchten heen en terug en binnen Peru zelf
 • Alle ritten van en naar luchthavens/stations en hotels
 • Al het vermelde wegtransport
 • Alle vermelde excursies en toegangsprijzen
 • Het toeristisch ticket van Cusco
 • Verblijf in een tweepersoonskamer met bad/douche
 • Half pension
 • Plaatselijke Engelstalige beroepsgidsen
 • Luchthaventaksen bij het vertrek vanuit Europa
 • Kosten voor kruiers in Peru (luchthaven, hotels)
 • Een gedetailleerde reishandboek
 • Garantiefonds  
 • Persoonlijke uitgaven (drank, enz.)
 • Niet-vermelde maaltijden
 • Luxetrein Orient Express tussen Cuzco en Puno in optie
 • Fooien voor de gidsen en de chauffeurs
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.