De hoogtepunten van Fins Lapland

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Op deze mini-rondreis krijg je het beste van Fins-Lapland te zien. Eet in een ijsrestaurant, bezoek de officiële woonplaats van de kerstman, en ontdek de besneeuwde bossen tijdens een huskysafari. Als afsluiter kom je tot rust in het midden van de natuur, omringd door ongerepte ijslandschappen en hagelwitte sneeuwvlaktes. En mocht het noorderlicht verschijnen, dan zit je alvast op de eerste rij. Dit is een 8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, met vertrek op 19 en 26 januari en 2 en 23 februari 2020.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Helsinki - Kittilä

Je vertrekt vanuit Brussel naar Kittilä (rechtstreekse vlucht of met overstap te Helsinki). Bij aankomst word je opgehaald en met een transfer naar het gezellige skidorpje Levi gebracht. Het centrum en de skipistes liggen vlakbij en vanuit Levi kan je tal van interessante excursies en safari's maken. ’s Avonds krijg je een heerlijk Laps buffetdiner voorgeschoteld in een typische kota. Dit is je eerste kennismaking met Lapse specialiteiten.

Dag 2

Levi – Snow Village

In de voormiddag word je naar het Snow Village gebracht: één van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland. Je maakt kennis met de verschillende ijssculpturen, Ice Rooms en Suites, Ice Chapel, Ice Restaurant en natuurlijk ook de Ice Bar. Rond de middag vertrek je op sneeuwscootersafari naar een nabijgelegen meer waar je leert ijsvissen. 's Avonds geniet je van een 3-gangendiner in het koude restaurant van het Snow Village. Na dit diner word je per bus terug naar je verblijfsplaats gebracht.
 

Dag 3

Rovaniemi – Santa Claus Village

Na het ontbijt en een vrije voormiddag, wordt de rondreis verder gezet richting het zuiden, naar Rovaniemi. Je komt hierbij eerst voorbij Santa Claus Village, de officiële woonplaats van de kerstman. Je kan hier het postkantoor met de elfjes bezoeken, of een foto maken met de kerstman. Santa Claus VIllage heeft ook een groot bezoekerscentrum, leuke souvenirwinkels en restaurants. Later word je weer naar het hotel gebracht, waar je geniet van het diner.

Dag 4

Arktikum Museum – Syöte National Park – Ranua Wildlife Park

‘s Ochtends bezoek je het Arktikum Museum, waar je meer te weten komt over de Sámi en hun geschiedenis. Daarna brengt de bus je naar Syöte National Park. Onderweg stop je aan het Ranua Wildlifepark. Hier maak je kennis met enkele zeldzame dieren zoals de lynx, de veelvraat en de wolf. In de vooravond arriveer je bij de volgende verblijfplaats. Iso Syöte is uniek gelegen op de zuidelijkste heuvel van Fins Lapland, middenin het National Park. Diner wordt geserveerd in het panoramisch restaurant.

Dag 5

Iso Syöte: Rendieren en sneeuwwandelen

Na het ontbijt word je naar een lokale rendierboerderij gebracht, waar je een lange tocht per rendier zal maken. Na de middag krijg je een paar sneeuwschoenen en maak je met een gids een korte introductiewandeling. Later kan je dan zelf op pad, om de spectaculaire landschappen van Lapland te ontdekken. Tussen de activiteiten door kan je een duikje nemen in het zwembad, of even zweten in de sauna. Of geniet van de weidse uitzichten in de outdoor jacuzzi.

Dag 6

Tijd om te skiën

Na je ontbijt heb je de hele dag vrij. Skiërs en langlaufers kunnen zich uitleven op de pistes in de buurt, je reisbegeleider helpt je graag bij het huren van materiaal en de aankoop van je skipas. In de namiddag heb je de mogelijkheid om een extra sneeuwscootersafari te maken, en zo de natuur van Syöte Nationaal Park te bewonderen. De durvers kunnen ook kiezen voor een nachtelijke sneeuwscootersafari. Een onvergetelijke rit waarbij de besneeuwde landschappen plots iets magisch krijgen.

Dag 7

Husky’s en fakkeltocht

In de voormiddag bezoek je een lokale huskyboerderij, waar je een fenomenale huskysafari maakt in de bossen van Iso Syöte. Je rijdt per twee en bestuurt de slede om beurten. Na de uitgebreide rit lunch je op de huskyfarm. Na een ontspannende vrije namiddag, maak je een mooie fakkelwandeling naar een gezellig logrestaurant aan de voet van de skipistes. Je geniet hier van een heerlijke fondue met kaas en rendiervlees aan de open haard. Een ideale afsluiter van je eigen Lapland avontuur.

Dag 8

Iso Syöte – Helsinki – Brussel

Na je ontbijt heb je in de voormiddag nog vrij, daarna is het tijd voor je check-out. Een transfer brengt je naar de luchthaven, waarna je terugvliegt naar Brussel (rechtstreeks of met een overstap in Helsinki).
Asteria Expeditions
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

2195

vanafprijs per persoon op basis van dubbele bezetting.
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Rechtstreekse chartervlucht in Economy Class in groepstarief, inclusief alle vooraf betaalbare taksenter waarde van € 51,00 per ticket gekend op 01/05/2019
 • 2 nachten in Levi in hotel Sokos Break **** of hotel Sirkantähti ***+ op basis van een standaardkamer met sauna bezet door 2 personen
 • 1 nacht te Rovaniemi in hotel City ***+ of gelijkwaardig op basis van een standaardkamer bezet door 2 personen
 • 4 nachten in een hotelkamer bezet door 2 personen
  Zie toeslagen voor overnachting in een Aurora View Suite bezet door 2 personen of Chalet type 1 of 2 (afhankelijk van het aantal deelnemers)
 • Maaltijden volgens programma (O: ontbijt, L: lunch en D: diner)
 • Alle vermelde transfers
 • Alle vermelde excursies op basis van 2 personen per slede of scooter
 • Verzekering voor sneeuwscootertochten met een eigen franchise van 
  € 800,00 in geval van ongeval of schade
 • Nederlandstalige host/gids
 • Diensten van een lokale Engelstalige gids tijdens de excursies
 • Warme winterkledij tijdens de excursies op dag 2, 5, 6 en 7
 • Reisinformatiemapje, BTW en bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Facultatieve lunches
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, fax, telefoon...
 • Facultatieve excursies en diensten niet specifiek vermeld in programma
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.