De Covid19-tegoedbon voor pakketreizen (MB Muylle tot 19/6/20)

De Covid19-tegoedbon voor pakketreizen (MB Muylle tot 19/6/20)

Deel dit artikel

hierbij vindt u de uitleg van de covid-tegoedbonnen onder het MB Muylle.  Dit zijn bonnen uitgegeven tussen 19 maart en 19 juni 2020 : enkel bonnen van deze periode zijn onderhevig aan deze regelgevind.

Corona-tegoedbon uitgegeven tot 19 juni '20

Beste klant,

Het tegoedbonsysteem is complex en ik ben geen jurist.  Dit is dus geen wettelijk bindende tekst, gewoon een poging om het voor u verstaanbaar uit te leggen.   Dit systeem was een tijdelijke maatregel tot 19 juni.  Alles annuleringen of wijzigingen na die datum, vallen onder de klassieke Europese Reiswetgeving


- De reis werd geannuleerd door de organisator of wegens reisverbod: u kreeg een tegoedbon ten laatste 19 juni.   Indien u zelf echter initiatief nam om te annuleren, dienen annuleringskosten betaald te worden.  Eens u daarvoor gekozen hebt is dat onherroepelijk, en kan u later niet alsnog een tegoedbon vragen.

Het systeem van de tegoedbon:

  • Is wettelijk bepaald via een Ministerieel Besluit.
  • u ontving een tegoedbon voor het bedrag dat u aan ons betaald hebt.  Indien er dus een saldo openstaat voor een reis die omwille van het corona-virus geannuleerd wordt, hoeft u dat niet te betalen.
  • u ontving een tegoedbon van de reisorganisator.   Indien wij doorverkoper zijn een tegoedbon van die leverancier , een tegoedbon van Selectair Penta Reizen indien wij organisator zijn. 
  • de tegoedbon kan gebruikt worden voor een reis uit het aanbod van de uitgever van die tegoedbon.  Bij velen kan u bijv. van bestemming wijzigen als dat in het aanbod zit van wie de tegoedbon uitgeeft, maar dat is geen vaste regel.
  • de tegoedbon is 1 jaar geldig vanaf de uitgifte .  Dit is de reservatiedatum van uw nieuwe reis , de reis kan eventueel later vallen.
  • Indien de tegoedbon niet volledig opgenomen is na 1 jaar, kan een terugbetaling voor het saldo gevraagd worden.  Wij proberen dat dan zo snel mogelijk te doen, maar de leveranciers hebben dan nog 6 maanden de tijd om terug te betalen.  Uiteraard betaalt Penta Reizen u sneller uit, als het geld ook door ons vroeger ontvangen wordt.
  • De tegoedbonnen zijn gedekt tegen financieel onvermogen bij ons of de leverancier. Dit is immers verplicht voor wie in  België gevestigd is en reizen aanbiedt.  Zo bent u zeker dat uw centjes veilig zijn.  Bij Penta Reizen loopt die verzekering bij VVR / Amlin.


Dit is een algemene schets: ieder dossier heeft haar specifieke kenmerken.  Dus contacteer ons gerust om meer informatie in te winnen over uw reis, en te overleggen wat u best doet. 

Voor wie dit leest en geen dossiers heeft bij Selectair Penta Reizen: wie bij een leverancier in ons land geboekt heeft, gelden dezelfde regels.  Wie (online) in het buitenland geboekt heeft, hangt vast aan de regels van het land waar de reis geboekt is.

 

#Samensterk


Pieter Demuynck.

Zaakvoerder Penta Reizen.

 

 

 

 

Pieter helpt je graag verder
Pieter helpt je graag verder

Pieter helpt je graag verder

Selectair Penta Reizen

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Prins Albertlaan 1
8870 Izegem