Stedentrip Oost-USA

Stedentrip Oost-USA

 • € 1750

 • Geen transport inbegrepen

 • Prijs op basis van 2 personen, exclusief vluchten

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Tijdens deze 10-daagse rondreis maak je niet alleen kennis met bruisende steden als New York en Washington, maar ontdek je ook de gemeenschap van de Amish in Lancaster. Ook Philadelphia staat op het programma bij deze schitterende rondreis Oost-USA.  

Dag 1: Brussel - New York

Vlucht naar New York en een eerste ontdekking van deze wereldstad. 

Dag 2-4: New York

U verblijft in de "city that never sleeps" waar u een bezoek brengt aan de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Denk aan Empire State Building, Central Park, Rockefeller Center, Broadway, One World Trade Center. Doe zeker een begeleide fietstocht of wandeltocht met een Nederlandstalige gids. 

Deze drie dagen zullen zeer goed gevuld zijn door de vele activiteiten die te doen zijn in de stad. 

Dag 5: New York - Philadelphia

Neem in de voormiddag afscheid van deze levendige stad, vooraleer je met de trein richting Philadelphia vertrekt. 

Dag 6: Philadelphia

Philadelphia was de eerste hoofdstad (tot 1800) van de Verenigde Staten. Gezien de historische rol van de stad, vindt u er een heleboel historische gebouwen zoals Independence, Congres, Old City & Carpenters Hall. De gekende Liberty Bell is het symbool voor vrijheid en mag zeker niet ontbreken tijden het bezoek aan Philadelphia. 

Daarnaast is er in de stad ook heel wat street art te vinden. Bezoek ook het Museum of Art met kunstwerken van onder andere Van Gogh, Monet ... 

Dag 7: Philadelphia - Lancaster

Opname huurwagen en rit tot Lancaster.  

In Lancaster maak je kennis met de Amish. Deze gemeenschap leeft nog zoals in de 18e eeuw. Dit is niet alleen te zien aan hun traditionele kledij, maar ze verwerpen ook alle moderne "verworvenheden" zoals elektriciteit, auto's ... Zij verplaatsen zich nog met door paard getrokken eigen gemaakte wagens. De 20 000 leden leven dan ook in uiterst gesloten gemeenschap. 

Staat er ook shopping op uw programma? Dan is hier een grote outlet waar u enkele uren kan spenderen. 

Dag 8: Lancaster - Washington DC

In de voormiddag kan u verder Lancaster en de omgeving ontdekken. Vervolgens rijdt u richting Washington DC voor de afgifte van uw huurwagen. Maak zeker al kennis met deze wereldstad. 

Het gevoel is hier compleet anders dan in New York. Van hoogbouw is hier namelijk geen sprake. Hier zijn ook veel brede lanen met beplanting terug te vinden. 

Dag 9: Washington DC

Ontdek de vele bezienswaardigheden van Washington DC. Bezoek "The White House", het Capitool en uiteraard "The Mall" met zijn verschillende musea en bezienswaardigheden. 

Ook een bezoek aan Arlington National Cemetery is een must. Hier ligt niet enkel John F. Kennedy, de 35e president van de Verenigde Staten, begraven. De begraafplaats dient ook als laatste rustplaats voor meer dan 400 000 veterane militairen.

Vertoef 's avonds in het gezellige Georgetown, waar heel wat restaurantjes en winkels te vinden zijn. Een geliefde trekpleister voor zowel locals als toeristen. 

Dag 10: Washington DC - Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. 

Dag 11: Brussel

Aankomst in Brussel. 

Praktisch

Praktisch

Inclusief

 • Hotels (op basis van een tweepersoonskamer)
 • Huurwagen volgens de gekozen categorie, benzine
 • Persoonlijk uitgewerkt roadbook

Exclusief

 • Vluchten
 • Transfers
 • Toegangsgelden

Meer informatie

Beste reisperiode: april - oktober

 • Penta's USA

 • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

Stedentrip Oost-USA

Stedentrip Oost-USA

 • € 1750 Prijs op basis van 2 personen, exclusief vluchten

Vraag een offerte aan
Pieter helpt je graag verder
Pieter helpt je graag verder

Pieter helpt je graag verder

Selectair Penta Reizen

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Prins Albertlaan 1
8870 Izegem