Nederlandstalige groepsreis Ethiopië

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Laat je betoveren door eeuwenoude obelisken, kastelen, kloosters en rotskerken, en beleef zelf de kleurrijke religieuze festivals in vanop de eerste rij. Gecombineerd met wandeltochten door het adembenemende Simien Mountains National Park, maak jij dit allemaal mee op deze exclusieve Nederlandstalige groepsreis naar Ethiopië, één van de boeiendste bestemmingen van het Afrikaanse continent en tevens bakermat van de mensheid.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Addis Abeba

Je vakantie begint op de luchthaven van Brussel. Hier neem je een vlucht naar Addis Abeba.
 

Dag 2

Addis Abeba

Bij aankomst in de luchthaven van Addis Abeba neem je een transfer naar het hotel. Na een verkwikkende lunch heb je tijd om de stad te verkennen. Je bezoekt onder andere de St. Mary kerk, het Nationaal Museum, waar het skelet van Lucy wordt tentoongesteld, en een lokale openluchtmarkt.
 

Dag 3

Addis Abeba – Mekele – Gheralta

Na het ontbijt vertrek je terug naar de luchthaven, voor een binnenlandse vlucht naar Mekele. Aansluitend volgt een rit naar Gheralta. Onderweg maak je nog een tussenstop voor een bezoek aan de rotskerken Abreha Atsbeha en Wukro Cherkos, vlakbij het stadje Wukro.
 

Dag 4

Gheralta – Axum

Vandaag begint de dag met een boeiende trektocht  naar de Maryam Korkor rotskerk Dit is de grootste uit de regio. Daarna ga je op weg naar Axum. Onderweg breng je een bezoek aan de tempel van Yeha, het oudste gebouw van Ethiopië.
 

Dag 5

Axum

Na het ontbijt ga je de ruïnes van het paleis van de koningin Sheba verkennen. Je bezoekt de beroemde obelisken en de grafmonumenten. Maak je deze reis in april, dan maak je in de ochtend eerst de Palm Zondag viering mee.
 

Dag 6

Axum – Simien gebergte

Vandaag maak je een lange rit naar het Simien Nationaal Park, dat als een van de eerste locaties werd aangewezen als UNESCO werelderfgoed. Hierbij rijd je door het Simien gebergte en langs de Tekeze rivier. Meerdere zeldzame diersoorten komen in het nationaal park voor, zoals de Ethiopische wolf, de Gelada baviaan en de Waliasteenbok. Daarnaast komen meer dan 50 soorten vogels voor in het park. Je hebt dus veel kans om dieren te spotten.
 

Dag 7

Simien – Gondar

Na een stevig ontbijt vertrek je op een trektocht in het Simien Nationaal Park. Met wat geluk kan je hier de Gelada bavianen van dichtbij bekijken. Daarna zet je je toch verder, van Debark naar Gondar. Je stopt onderweg voor een bezoek aan het oude Felasha dorp.
 

Dag 8

Gondar – Bahir Dar

Vandaag bezoek je de kastelen en baden van koning Fasilidas. Daarna kan je de unieke muurschilderingen van de Debre-Berhan Sellassie kerk bewonderen. Je toch wordt verder gezet, richting Bahir Dar.
 

Dag 9

Bahir Dar

Je begint de dag met een boeiende boottocht op het Tanameer, het hoogstgelegen meer van Afrika. De eilanden in het meer worden al zeker 500 jaar bewoond door monniken van de Ethiopisch-orthodoxe Kerk, die de schatten van de vroegere Ethiopische keizers in hun afgelegen kloosters bewaarden. Je brengt een bezoek aan de kloosters en na de lunch kan je ook de watervallen van de Blauwe Nijl bewonderen.
 

Dag 10

Bahir Dar – Lalibela

Vandaag rij je naar Lalibela. Je bezoekt er de eerste groep rotskerken in de buurt. Daarna neem je, als je in april reist, deel aan de Paasviering. Reis je in september, dan kan je hier het Meskel festival bijwonen. Je hebt ook de kans om een traditionele koffieceremonie mee te beleven.
 

Dag 11

Lalibela

Je zet in de ochtend je verkenning van de rotskerken verder. Daarna breng je een bezoek aan de Paasmarkt (april) of het Meskel festival (september). Als je in april reist, dan woon je ’s avonds de kleurrijke Paasceremonie bij in de kerk.
 

Dag 12

Lalibela

De mooiste rostkerk werd bewaard tot laatst: je bezoekt de prachtige Yemrehane Christos. Daarna heb je enkele opties. Als je in april reist kan je het paasfeest bijwonen in een authentiek dorp. Je kan ook een kookles nemen, of een boerderij bezoeken.  
 

Dag 13

Lalibela – Addis Abeba

Vandaag neem je een binnenlandse vlucht, terug naar de hoofdstad. ’s Avonds geniet je van een traditioneel afscheidsdiner met dans en muziek. Daarna brengt een transfer je naar de internationale luchthaven.
 

Dag 14

Aankomst Brussel

Je komt weer aan op de luchthaven van Brussel, ongetwijfeld heel wat onvergetelijke herinneringen rijker.
 
Live To Travel
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

3250

per persoon
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Internationale vluchten Brussel-Addis Abeba-Brussel met Ethiopian Airlines in economy
 • Ontvangst bij aankomst op de luchthaven
 • Transport in (mini)bus
 • Accommodatie in twin kamer op basis van half pension
 • Entreegeld van de bezienswaardigheden volgens programma
 • Nederlandstalige reisleider en Engelstalige gids
 • Alle binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele activiteiten
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.